ZF 24

Tractorul Brasov si-a achitat datoriile

06.09.2007, 13:26 14

Casa de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul Tractorul Brasov, a achitat, miercuri, creante in suma de 118,9 milioane lei catre creditorii Tractorul, in urma vanzarii platformei industriale, a unor utilaje dezafectate si a unui pachet de creante apartinand uzinei de tractoare.

Astfel, CITR a achitat in intregime creanta garantata apartinand Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare Mari Contribuabili, in cuantum total de 75,05 milioane lei si suma de 39,7 milioane lei catre alti creditorii bugetari.

Lichidatorul Tractorul a distribuit sumele obtinute din valorificarea activelor si bunurilor companiei in mai multe transe. In lunile iulie si august, CITR a platit creante in valoare de 141,7 milioane de lei, reprezentand cheltuieli aferente procedurii, cele din raporturi de munca si alte creante garantate.

Uzina Tractorul a fost inchisa in luna aprilie, odata cu disponibilizarea a circa 1.800 de salariati din totalul de peste 1.900 de persoane.

In luna iulie, firma Flavus Investitii a castigat licitatia pentru preluarea platformei industriale Tractorul Brasov, suma platita ridicandu-se la 77 milioane euro, fara TVA. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels