ZF 24

Tradatorul din interiorul Lehman Brothers a fost concediat la cateva saptamani dupa ce auditorul contabil a aflat de practicile bancii

16.03.2010, 11:45 27

Matthew Lee, cel care a tradat informatii din interiorul banciide investitii Lehman cu privire la contabilitatea institutiei din2008, a fost concediat de companie, informeaza Wall Street Journalcitand surse apropiate situatiei.

Lee, fost senior vicepresedinte in cadrul Diviziei Financiare,care se ocupa de datele contabile globale, a fost concediat lasfarsitul lunii iunie 2008, in urma pierderilor puterniceinregistrate de firma.

Lehman a argumentat concedierea lui Lee printr-un program mailarg de concedieri, conform surselor citate de publicatie.

Banca a inaintat o cerere de intrare sub protectia falimentuluila 15 septembrie 2008, avand active in valoare totala de 600miliarde dolari, dintre care o parte a fost vanduta companieibritanice Barclays.

In 2008, Lee a anuntat auditorul contabil Ernst&Young cuprivire la practicile firmei din care facea parte mentionandfolosirea de cate banca a 105 tranzactii de tip repo, in valoare de50 miliarde dolari in trimestrul doi din 2008. Ulterior, unanchetator a anuntat ca Lehman s-a folosit de artificii contabilepentru ca firma sa para sanatoasa, in realitate banca aflandu-se infaliment cu cateva saptamani inainte de cererea de insolventainaintata in septembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24