ZF 24

Transelectrica, profit net de 71 mil.lei şi venituri de 1,12 mld.lei în primele trei luni

Transelectrica, profit net de 71 mil.lei şi venituri de...

Autor: Roxana Rosu

15.05.2017, 11:11 167

Transelectrica a înregistrat în primul trimestru un profit net de 71 milioane lei, în scădere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, evoluţie determinată în principal de scăderea veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice, în timp ce veniturile totale operaţionale ale companiei s-au majorat cu 49%, la 1,12 miliarde lei.

În acelaşi timp, EBITDA s-a redus cu 14,3%, la 170 milioane lei, această evoluţie fiind cauzată în principal de diminuarea tarifelor medii aprobate de ANRE pentru serviciul de transport.

Activele totale ale companiei valorau 5,1 miliarde lei, iar datoriile se ridicau la finele lunii martie la 1,9 miliarde lei, faţă de 2,1 miliarde lei la sfârşitului lui 2016.

” Pe fondul creşterii consumului de energie la nivelul UE în lunile ianuarie şi februarie 2017, ca urmare a temperaturilor joase înregistrate, s-au generat o serie de distorsiuni pe piaţa de energie electrică, atât în ceea ce priveşte preţul de achiziţie al energiei electrice pe piaţa PZU, şi nu numai, cât şi în ceea ce priveşte preţul pentru achiziţia de capacitate pe liniile de interconexiune, în special pe direcţia export”, se arată în raportul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO