ZF 24

Treichl, Erste: Europa de Est va deveni motorul de crestere al intregii economii europene

19.01.2010, 12:42 37

Andreas Treichl, CEO al Erste Group, actionarul majoritar alBCR, afirma ca discutiile despre prabusirea economiilor din Europade Est sunt false si ca tarile din regiune se vor transforma inurmatorii ani in motoarele de crestere ale Europei.

"Criza aceasta m-a facut si mai sigur ca am dreptate in credintamea ca regiunea va urca si va depasi criza mult mai bine decatEuropa de Vest. Noi, vesticii, ne-am dezvoltat si am devenit lenesisi din cauza aceasta aparitia crizei ne-a speriat foarte tare. Inschimb, oamenii din Europa de Est au trecut deja prin ce era mairau - comunismul - si au iesit, asa ca am suta la suta incredere capopoarele din regiune vor scoate untul din noi in urmatorii 20 deani pentru ca noi am uitat cum se face", afirma Treichl, care estesi presedintele Consiliului de Supraveghere al BCR, cea mai marebanca romaneasca. El sustine ca economistii care au scris despreprabusirea tarilor din Est au gresit, desi recunoaste ca regiuneaare probleme mari la nivel politic si la capitolulinfrastrucrura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO