ZF 24

UE ar putea reduce subventiile la cultivarea plantelor pentru biocombustibili

09.10.2007, 09:35 21

Autoritatile de reglementare din sectorul european de agricultura ar putea reduce subventiile acordate fermierilor pentru dezvoltarea culturilor de plante utilizate ca materie prima la productia de biocombustibili, dupa cresterea peste asteptari a suprafetelor cultivate, transmite Reuters preluat de Mediafax.

Subventia pentru dezvoltarea de culturi in scopul productiei de energie a fost introdusa in anul 2004, dupa reformarea masiva a politicii UE in domeniul agricol, in anul precedent. Din acest an, cei mai noi membri ai blocului comunitar, inclusiv Romania si Bulgaria, beneficiaza de aceleasi stimulente.

Prin alocarea subventiei unice de 45 de euro la un hectar de teren cultivat, UE vrea sa incurajeze productia de materie prima pentru biocombustibili. Intre culturile vizate se numara cele de sfecla de zahar, cereale si plante oleaginoase, precum rapita.

In 2007, suprafata vizata s-ar putea apropia de trei milioane de hectare, astfel ca subventiile alocate la cultivarea unui hectar de pamant ar putea scadea la 30 de euro.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO