ZF 24

Un dealer Honda din Cluj a renuntat la activitate dupa ce a vandut doar 4 masini in 3 luni

Un dealer Honda din Cluj a renuntat la activitate dupa ce a vandut doar 4 masini in 3 luni
28.04.2009, 15:56 161

Conducerea companiei Merch Auto, dealer Honda si importator al autocarelor Yutong, in Cluj, a anuntat ca va renunta sa mai comercializeze autoturisme, in conditiile in care in primul trimestru a vandut un singur autocar si doar 4 automobile.

Dealerul a anuntat ca va renunta sa mai comercializeze autoturismele Honda pe piata clujeana si ca a reziliat contractul cu Honda Trading Romania, reprezentantul constructorului nipon pe piata romaneasca. Deci zia a fost
luata pe de o parte din cauza scaderii drastice a vanzarilor de autoturisme Honda in ultima perioada de timp, iar pe de alta parte din cauza faptului ca importatorul Honda Trading a cerut dealerului clujean sa demareze in acest an constructia unui nou centru auto in Cluj-Napoca, investitie in valoare de aproximativ 4 mil.
euro, amanata de conducerea Merch Auto pentru urmatorii doi ani.

Vanzarile de masini din import au scazut in primele trei luni ale anului cu 52%, fata de perioada similara a anului trecut, conform celor mai recente date publicate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Cititi mai mult despre problemele dealerilor auo de pe piata locala in ZIARUL FINANCIAR de maine.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO