ZF 24

Un start-up IT din Sibiu obţine o finanţare de 80.000 de euro de la Deutsche Telekom

Un start-up IT din Sibiu obţine o finanţare de 80.000...

Autor: Adrian Seceleanu

12.12.2013, 00:05 308

Omnipaste, un start-up din România care a dezvoltat o soluţie de a transfera cu uşurinţă fişiere şi informaţii între diferite gadgeturi şi computere indiferent de sistemul de operare, va primi de la gigantul german Deutsche Telekom (DT) o investiţie de 80.000 de euro pentru a-şi dezvolta tehnologia, potrivit unui anunţ transmis de Romtelecom, companie controlată indirect de germani.

Omnipaste va deveni astfel parte a hub:raum, un incubator pentru start-up-uri din tehnologie deschis de DT în Cracovia, Polonia. „Vom avea o cale larg deschisă pentru a colabora cu Deutsche Telekom în toate ţările Europei unde această companie are operaţiuni. Vom putea folosi investiţia pentru dezvoltarea produsului şi pentru a pătrunde pe piaţa europeană”, a declarat Ciprian Stăvar, unul dintre cei trei fondatori ai Omnipaste.

DT şi Omnipaste vor negocia în continuare ce procent din acţiunile companiei vor fi cedate în schimbul celor 80.000 de euro. „În general, hub:raum urmăreşte obţinerea unei participaţii minoritare, între 10% şi 30% din acţiuni, la start-up-urile care se califică pentru finanţare în cadrul proiectului. 

În cazul Omnipaste, această cotă face obiectul negocierilor care se află încă în desfăşurare”, a declarat pentru ZF Olaf Lausen, chief of staff and business development director pentru Cosmote şi Romtelecom. „Investiţia de la DT nu a fost finalizată şi nu pot să comentez pe acest subiect. În principiu, vom putea vorbi de o investiţie de până la 80.000 de euro ca seed money, urmând ca apoi să fie posibile şi alte runde realizate de T-Venture. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO