ZF 24

Un vanzator de echipamente industriale poate castiga bonusuri de pana la 50.000 euro pe tranzactie

03.08.2008, 12:07 28

Unul dintre cele mai cautate joburi de piata, cel de specialist in vanzari, poate fi extrem de bine renumerat pe pozitii de management, chiar mai bine decat cel de general manager, in conditiile in care bonusurile pe care le poate incasa un vanzator pot reprezenta 60% din venitul lunar, scrie suplimentul Profesii.


"In domeniul vanzarii de echipamente industriale si de constructii, unde pretul utilajelor poate ajunge la sute de mii de euro, se poate incasa un bonus 10.000 ? 50.000 de euro. Totusi, in acest domeniu o vanzare se face in 3-5 luni sau chiar un an si astfel bonusurile nu au un caracter de permanenta", spune Cosmin Pipera, consultant in cadrul Manpower Professional, divizie care se ocupa de recrutarea specialisilor middle si top management. In vreme ce bonusurile contribuie substantial, in unele cazuri, la venitul lunar al vanzatorului, veniturile lunare nete ale general managerului sunt constituite 70-80% dintr-un salariu fix, restul fiind bonusuri.

Cititi mai mult in suplimentul Profesii, de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO