ZF 24

Undeva in Romania anului 2006, CV Tudor a sfintit "Puscaria Mafiotilor"

21.06.2006, 21:25 28

La o ora de mers cu masina din Bucuresti, in judetul Dimbovita, dupa ce treci de un lan de porumb si un camp de musetel, intuiesti, dupa fum, locul in care liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, intentioneaza sa faca mult trambitata "Puscarie a Mafiotilor".

Locul, aflat in camp, dar la o distanta semnificativa de o padure, a fost marcat, miercuri, cu o prelata si cu gratarele pregatite de reprezentantii PRM in asteptarea presei si a liderului partidului.

Prelata a fost intinsa pe post de fatada a inchisorii, pe aceasta fiind desenate ferestre cu gratii, iar dincolo de gratii fiind pictate chipurile a patru posibili locatari ai "Puscariei Mafiotilor": fostul presedinte Emil Constantinescu, senatorul UDMR Verestoy Attila, fostul membru PRM Nati Meir si deputatul PSD Ovidiu Musetescu.

Vadim Tudor a venit, aşa cum a promis, cu un sobor de preoti si un taraf de lautari si a asistat la slujba preotilor de sfintire a locului. Apoi, liderul PRM a explicat semnificatia momentului: "Ziua gloriei a sosit!", a spus C.V.Tudor, aratand ca "Puscaria Mafiotilor" nu este o gluma a PRM, ci un proiect care se va realiza in doi ani, inaugurarea urmand sa aiba loc in 1 iulie 2008.

Liderul PRM a apreciat ca partidul sau are vocatie de constructor si a enumerat in acest sens statuile pe care PRM le-a facut, printre acestea aflandu-se si cea a lui Itzak Rabin.

Printre altele, Vadim Tudor a deplans situatia puscariasilor din Romania, care "stau ca sardelele" in cele 45 de inchisori din tara. "La 45 de inchisori sunt 50.000 de detinuti, stau ca sardelele si asta este impotriva normelor si incalcă drepturile omului. S-a calculat ca trebuie sa fie 6-8 metri cubi de aer/detinut", a explicat C.V. Tudor. El a vrut sa argumenteze astfel ideea PRM de a construi o inchisoare privata, care ar urma sa functioneze in parteneriat cu statul.

Vadim Tudor a mentionat ca inchisori private sunt in Africa de Sud, in Noua Zeelanda si in Australia si ca unii membri PRM s-au documentat pe Internet si au aflat ca in astfel de inchisori se afla si 20.000 de detinuti din Germania.

"In Romania au inceput sa existe si cimitire private. Sper sa nu existe si bariere private de cale ferata", le-a spus C.V. Tudor celor prezenti, dupa care a tinut sa explice ce s-ar intampla daca unii ar ridica barierele la trecerea trenurilor si altii nu.

"Visez ca aici va fi o scoală de dansuri si bune maniere", a dezvaluit liderul PRM viziunea sa despre "Puscaria Mafiotilor".

C.V. Tudor a precizat ca "prima pereche" care va dansa in inchisoare va fi formata din Verestoy Attila si Nati Meir, care "au crezut ca Romania este o tara fara stapan si pot sa faca orice", iar din "a doua pereche" vor face parte fostul presedinte Emil Constantinescu si parlamentarul Ovidiu Musetescu.

Vadim Tudor a promis că mai are rezervată o fereastra la inchisoare, pentru un alt personaj important care ar putea imbraca costumul dungat al inchisorii, dar a spus ca nu va desconspira inca numele acestuia.

Dupa discurs si precizari, C.V. Tudor i-a invitat pe cei prezenti sa asculte "folclor de parnaie", interpretat de un taraf de lautari din Vaslui si sa guste din micii si bucatele pregatite de membrii PRM. Liderul PRM a prezentat si doua butoiase de vin "marca Zoe Petre si Monica Macovei".

Vadim Tudor a stat putin la masa, alaturi de fiicele sale prezente la manifestare, liderul PRM precizand ca nu mananca si nu bea pentru ca ia antibiotice. El a preferat sa asculte taraful cu lautari, sa faca poze cu simpatizantii PRM si sa dea autografe pe cartile sale, aduse special de la Bucuresti.

Manifestarea s-a incheiat aproape asa cum a inceput, adica brusc. Au fost adunate steagurile, prelata, gratarele si oamenii si, cu mic cu mare, au urcat in autocare cu destinatia Bucuresti. Fericiti si multumiti ca PRM a marcat o noua zi de existenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels