ZF 24

UPDATE - Vanatoarea de traderi continua: SUA a arestat 14 persoane in conexiune cu o ancheta de insider trading

05.11.2009, 17:01 15

Agentii Biroului Federal de Investigatii din SUA (FBI) auarestat 14 persoane care au legaturi cu ancheta privindoperatiunile de insider trading (utilizarea de informatiiconfidentiale ce apartin unor companii, de catre traderi caredoresc sa profite de cresterea sau scaderea valorii actiunilorrespectivelor companii) desfasurate de fondul de investitiiGalleon, informeaza

Bloomberg

.

Craig Drimal, care conform documentelor oficiale lucra la sediuldin Manhattan al fondului, nu era angajat al firmei. Printre altiarestati se numara Zvi Goffer, Arthur Cutillo, Jason Goldfarb,Emanuel Goffer, David Plate si Michael Kimelman.

Acestia sunt acuzati de conspiratie si frauda. Numele celorlaltisapte acuzati nu au fost facute publice.

Procurorul general Preet Bharara va anunta astazi acuzatiileaduse celor 14 in legatura cu ancheta de insider trading care aadus daune de 20 milioane dolari.

Fondatorul firmei Galleon, Raj Rajaratnam si alti cinci au fostpusi sub acuzare luna trecuta pentru cea mai mare frauda de insidertrading din istoria SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO