ZF 24

Ursache: Finantele nu au mandat de la Guvern sa aprobe contractul cu Franklin Templeton

27.07.2009, 14:37 25

Reprezentantii Ministerul Finantelor, actionar majoritar la Fondul Proprietatea (FP), au lipsit de la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor deoarece nu au mandat de la Guvern sa aprobe oferta pentru administrarea fondului depusa de Franklin Templeton Investments, scrie Mediafax citandu-l pe presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Mircea Ursache.

Ursache a afirmat ca Guvernul inca nu a aprobat contractul cu firma desemnata castigatoare pentru administrarea FP, astfel incat nu a putut acorda mandat Finantelor pentru a participa la AGEA programata pentru luni.

"Pentru a se acorda un mandat Ministerului Finantelor in AGEA, trebuia parcurse mai multe etape. Guvernul trebuia sa aprobe memorandumul initiat de Consiliul de Supraveghere cu privire la structura corporatista, dar si rezultatul selectiei administratorului de fond", a spus Ursache, dupa o intalnire la care au participat doar actionarii minoritari.

Actionarii FP nu au putut aproba, luni, din lipsa de cvorum, in absenta Ministerului Finantelor Publice (MFP), contractul de administrare cu Franklin Templeton Investments, compania americana care a castigat licitatia, sedinta urmand sa fie reluata marti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO