ZF 24

Valentin Mircea: Nu văd de ce am exclude posibilitatea ca UPC să cumpere filiale ale Vodafone

Valentin Mircea: Cum convergenţa este bidirecţională, aşa poate fi şi direcţia achiziţiilor

Valentin Mircea: Cum convergenţa este bidirecţională, aşa poate fi şi direcţia achiziţiilor

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2014, 00:04 683

Tendinţa de convergenţă a serviciilor de comunicaţii fixe cu cele mobile de pe piaţa europeană nu are o singură direcţie - achiziţia jucătorilor cu reţele fixe de către cei cu reţele mobile -, ci este una bidirecţională, situaţie în care scenariile privind evoluţiile de pe piaţa de telecom din România şi regiune nu ar trebui să excludă în niciun caz din start posibilitatea ca şi operatorul de cablu UPC să facă achiziţii, a declarat pentru ZF Valentin Mircea, fost vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, acum senior partener al casei de avocatură Mircea şi Asociaţii.

„Cum convergenţa este bidirecţională, aşa poate fi şi direcţia achiziţiilor. Trebuie avut în vedere că UPC a înregistrat rezultate foarte bune în ultimii 3 ani, sub noul management, şi are sprijinul unui colos internaţional cum este Liberty Global, care este, de altfel, prezent şi pe piaţa telefoniei mobile prin mai mulţi operatori virtuali. Lansarea de către UPC în Ro­mânia a propriului MVNO ar creşte atractivitatea acestuia pentru consumatori. Deci, deşi probabilitatea ca operatorii de telefonie mobilă să fie cei care «ies la cumpărături» este mai mare, achiziţiile şi iniţiativele în această piaţă nu au un singur sens“, a declarat Mircea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO