ZF 24

Valoarea chiriilor, in scadere cu 10% in S1

02.10.2007, 20:01 17

Chiriile pentru spatiile centrelor comerciale din Romania s-au redus in primul semestru in medie cu 10%, desi in aceasta perioada a fost livrat un singur proiect, in Pitesti, iar altul, din Bucuresti, a fost extins, potrivit Colliers, citat de Mediafax, estimandu-se pana la sfarsitul anului o scadere cu inca 10-15%.

"Ca urmare a lipsei de produse, cele mai multe retele de retail care au dorit sa intre pe piata au semnat contracte pentru proiectele programate pentru livrare in perioada 2008-2009. (...) Cu peste 90 de proiecte anuntate de dezvoltatori pentru anii urmatori, atragerea chiriasilor a devenit foarte apriga, ceea ce a condus la scaderea chiriilor", se arata in raportul privind piata de retail din Romania realizat de compania de servicii imobiliare Colliers International.

Cererea ramane ridicata si pentru spatiile comerciale stradale, care insa pe fondul mentinerii unei oferte limitate inregistreaza cele mai mari chirii de pe piata.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO