ZF 24

Vanzarile Aviva pe segmentul asigurarilor de viata si de pensii au crescut cu 21% la noua luni

25.10.2007, 16:59 14

Aviva, cel mai mare asigurator din Marea Britanie, a raportat un avans de 21% al vanzarilor de asigurari de viata si pensii in primele noua luni ale acestui an, la 22,94 miliarde lire sterline (47 miliarde dolari), crestere sustinuta de performantele inregistrate pe piata nord americana, informeaza Mediafax.

Vanzarile de asigurari de viata si de pensii ale Aviva pe pietele din Romania, Cehia, Ungaria, Rusia si Turcia au crescut cu 33%.

Aviva, care realizeaza peste 60% din volumul total al vanzarilor pe pietele straine, a anuntat ca vanzarile de asigurari de viata si de pensii pe piata europeana au crescut cu 14%, la 10,44 miliarde de lire sterline, avans sustinut de rezultatele generate de activitatile din Irlanda, Spania si Italia, unde compania opereaza si prin intermediul sistemului bancar.

Avansul vanzarilor Aviva pe piata britanica s-a mentinut la un nivel similar celui inregistrat in perioada similara a anului trecut, si anume la 8,75 miliarde de lire sterline.

In America de Nord, vanzarile Aviva au crescut cu peste 600%, la 2,7 miliarde de lire sterline.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO