ZF 24

Vasile Iuga, fost country managing partner la PwC, a intrat în boardul Băncii Carpatica, devenită Patria Bank după fuziune

Vasile Iuga, fost country managing partner la PwC, a...

Autor: Claudia Medrega

02.05.2017, 10:53 1397

Fostul şef al companiei de consultanţă PwC, Vasile Iuga, a intrat în boardul Băncii Comerciale Carpatica, devenită Patria Bank după fuziunea din 1 mai.

Vasile Iuga a lucrat în cadrul PwC din 1991 şi a devenit Partener international din 1997. Între 2004 şi 2015 el a ocupat funcţia de Country Managing Partner, coordonând este 600 de angajaţi din cinci birouri regionale. De asemenea, între 2008 şi 2015, Iuga a fost Managing Partner în cadrul PwC Europa de Sud-Est, iar din 2004 este şi membru al boardului PwC Central and Eastern Europe Management Board, fiind cel mai longeviv membru.

Fostul director al Băncii Carpatica, Nicolae Surdu, a fost ales de asemenea în boardul noii bănci. 

Noua bancă are un consiliu de administraţie format din cinci membri numiţi de acţionari pentru un mandat de 4 ani, cu po­si­bilitatea de a fi realeşi. Preşedintele boardului este Horia Manda, iar ceilalţi membri sunt Daniela Iliescu şi Bogdan Merfea.

La sfârşitul lunii aprilie, acţionarii Băncii Comerciale Carpatica au mai ales încă doi membri neexecutivi în board, respectiv Vasile Iuga - fost country managing partner al companiei de audit şi con­sultanţă PwC, în prezent senior adviser la PwC, - şi Nicolae Surdu - fost director al Băncii Carpatica. Cei doi noi membri din boardul Carpatica urmează să-şi îndeplinească atribuţiile după primirea aprobării de la BNR.

Din conducerea executivă a Băncii Carpatica fac parte Diana Kallos - director general adjunct Divizia Financiar, Valentin Grigore Vancea - director executiv Divizia Operaţiuni şi IT şi Bogdan Neacşu - director executiv Divizia Risc.

Patria Bank a devenit în primăvara anului 2016 acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica cu o deţinere de peste 64% din acţiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a grupului Patria Bank care are ca acţionar majoritar fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF). În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail şi va continua să fie un partener pentru companiile româneşti mici şi mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO