ZF 24

VIDEO - Vedeti cum s-au revoltat 300 de proprietari Planorama impotriva dezvoltatorilor. Ce au raspuns dezvoltatorii israelieni: "Sa nu ne mai gandim la trecut"

Bomba de la Planorama a mai fasait o data la Intercontinental. Cititi aici cum au incercat dezvoltatorii sa-i convinga pe chiriasi sa renunte la penalitati de milioane de euro
24.11.2009, 19:43 66

Vedeta de show-biz Andreea Antonescu, avocati in costum, mame cucopii in brate si batrani cu parul alb. Vreo 300 de oameni in totals-au adunat marti, la ora 16.30, intr-una din luxoasele sali alehotelului Intercontinental pentru a-i asculta pe dezvoltatoriiproiectului Planorama, ansamblu rezidential in care finalizareaapartamentelor a fost intarziata mai bine de doi ani.

Dezvoltatorii imobiliari incercau sa ii convinga pe cumparatori sasemneze contractele aditionale pentru apartamentele din proiect,prin care renunta la penalitatile cu o valoare totala de cateva demilioane de euro acumulate in ultimii doi ani, de cand asteaptafinalizarea locuintelor.

In fata cumparatorilor nu s-au mai aflat reprezentantii EuroHabitat, ci cei ai companiei BSR Europe, firma care a fostmandatata de catre dezvoltator si banca finantatoare Piraeus Banksa duca la bun sfarsit proiectul.

Dar, neintelegerile au aparut inca dinainte ca reprezentantii BSRsa ia cuvantul, acestia dorind sa vorbeasca in engleza. "De-abia neintelegem in romana", a fost remarca unei cumparatoare, ce lerecomanda investitorilor sa renunte la engleza, in conditiile incare in sala erau si destule persoane in varsta, care nu intelegeaulimba lui Shakespeare.
Dupa ce au mers pe varianta de prezentare in engleza, tradusa inromana, reprezentantii BSR au apucat sa prezinte noile termene delivrare a apartamentelor din proiect - mai 2010 pentru primul blocsi decembrie 2010 pentru cel de-al doilea bloc. Depasirea acestortermene i-ar pune pe cumparatori in aceeasi pozitie dinainteasemnarii contractelor aditionale, ceea ce inseamna ca renuntarea lapenalitati de catre clienti ar fi suspendata.

Dar rabdarea cumparatorilor nu a tinut mult. Astfel ca in momentulin care reprezentantii BSR Europe au inceput sa prezinte unslide-show cu proiectele finalizate de companie in alte tari dinEuropa, printre care si un hotel Marriott din Varsovia, multimea aizbucnit.

"Nu ne intereseaza absolut deloc ce proiecte ati facut in altetari. Spuneti-ne de Planorama", a luat cuvantul unul dintrecumparatori, iar multimea a supus la vot, cu mainile ridicate,intrerupand astfel definitiv prezentarea companieiisraeliene.

Din acest moment, lipsa de organizare a dezvoltatorilor, care auvenit nepregatiti in fata clientilor, dar si a cumparatorilor, carea incercat fiecare sa ia cuvantul, au pus capat oricarei tentativede dialog decent, precum si posibilitatea de a ajunge la oconcluzie comuna.

Dupa o ora si jumatate in care cumparatorii nu au inteles marelucru, cei cu mai putina rabdare au decis sa plece, in conditiilein care nimeni nu mai avea timp de slide-show-uri si "parlamentari"fara niciun rezultat. Eventuala semnare a contractelor aditionalenu se facea la Intercontinental.

Una dintre informatiile cu care fiecare dintre proprietari aplecat in schimb de acolo este legata de faptul ca baniisuplimentari alocati de banca pentru continuarea construtiei suntmai putini decat valoarea penalitatilor la care oamenii suntfortati sa renunte. Dar nimeni nu a semnat inca, astfel ca destinulPlanorama este in continuare incert.

Planorama-Intercontinental -1 de pe tare.ro

Planorama-Intercontinental - 2 de pe tare.ro

Planorama-Intercontinental -3 de pe tare.ro

Planorama-Intercontinental - 4 de pe tare.ro

Planorama-Intercontinental - 5 de pe tare.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO