ZF 24

VIDEO ZF Live. Doi piteşteni vor să facă din locul natal „un oraş inteligent“

Autor: Greta Bogdan

09.08.2015, 14:00 234

Teodor Petreanu şi Adrian Ibric, doi piteşteni care lucrează în Bu­cu­reşti în domeniul urbanismului, respectiv al arhitecturii, vor să lanseze o strategie de dezvoltare pe termen lung în care să atragă fonduri euro­pene, pe care să le investească ulterior în mai multe segmente ale industriei din Argeş, au declarat cei doi, la emi­siu­nea de business ZF Live.

„A fost o iniţiativă a institutului nos­tru pentru dezvoltarea judeţului Argeş, ţinând cont de concentrarea in­dus­triei pe o singură nişă. Piteş­tiul avea in­dustrie în mai mul­te domenii, dar au dis­părut încet-încet toa­te. Ce se în­tâm­plă acum este ceva superfi­cial, lu­cru­rile se mai miş­că doar în industria auto“, a spus Teodor Petreanu la ZF Live.

Judeţul Argeş este pe primul loc la export şi pe locul patru din punc­tul de vedere al contribuţiei la PIB-ul din Ro­mânia. „Avem 65% dealuri în Argeş, putem face investiţii în agri­cultură“, a mai spus Petreanu.

Cei doi piteşteni au avut o întâlnire reprezentativă pe 15 iunie pentru pro­iec­tul pe care vor să îl lanseze şi care va aju­ta industriile locale în următorii 20 de ani. „Ideea noastră principală a fost să formăm un oraş inteligent, iar prin fi­nan­ţare europeană am dori să rea­li­zăm acest obiectiv“, a adăugat Teodor Petreanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO