ZF 24

VIDEO ZF Live. Gabriel Creţu, Adwisers: "La sfârşitul anului putem vedea peste 30 miliarde de lei în plus la stocul de credite”

Autor: Cristina Bellu

24.07.2015, 14:47 787

Creditele acordate de bănci populaţiei şi firmelor au crescut cu 5 mi¬liarde de lei în lunile mai şi iunie, iar stocul total a ajuns la 215 miliarde de lei (48 mld. euro) la jumătatea anului, acesta fiind primul semnal consistent de revigorare a creditării.

„Din punctul nostru de vedere, luna iulie este mult mai bună în comparaţie cu iunie, iar august, deşi este o lună de concedii şi conform istoricului este mai slabă, noi o vedem în creştere. Este clar că există un apetit pentru creditare atât din partea băncilor, cât şi din partea clienţilor. În decembrie putem avea peste 30 miliarde de lei în plus la stocul de credite”, a spus Gabriel Creţu, managing partner al Adwisers, companie cu activităţi în brokerajul de credite, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels