ZF 24

Visa îmbunătăţeşte tehnologia Verified by Visa pentru a spori securitatea şi a simplifica plăţile online

Visa îmbunătăţeşte tehnologia Verified by Visa...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2017, 14:45 152

Visa a lansat o variantă îmbunătăţită a serviciului Verified by Visa, o soluţie globală dezvoltată cu scopul de a creşte siguranţa plăţilor online, care contribuie la validarea identităţii titularului de cont Visa în momentul efectuării tranzacţiei.

Noua versiune va permite accesul instituţiilor financiare şi comercianţilor la o serie de date esenţiale pentru îmbunătăţirea proceselor de autentificare a consumatorilor şi reducerea fraudelor, indiferent de dispozitivul prin intermediul căruia este efectuată tranzacţia (computere, telefoane mobile sau alte dispozitive conectate). Visa îşi îmbunătăţeşte sistemele pentru a susţine 3-D Secure 2.0, următoarea generaţie a platformei de securitate creată de Visa pe care se bazează serviciul Verified by Visa.

Prin realizarea unui schimb de informaţii în timp real, Visa a îmbunătăţit transferul de date între comercianţi şi instituţiile emitente, prin utilizarea unui număr fără precent de atribute ale unei tranzacţii (de exemplu, tipul dispozitivului sau adresa de livrare). Noua platformă permite comercianţilor şi instituţiilor financiare să autentifice clienţii în timp real cu o mai mare acurateţe. Studiile au arătat că, astfel, timpul de finalizare a comenzii se poate reduce cu 85%, iar rata de abandon a coşului de cumpărături este de aşteptat să scadă cu până la 70%.

“Tehnologia de autentificare s-a modificat radical comparativ cu perioada benzilor magnetice şi a semnăturilor. Pe măsură ce modalităţile de plată au evoluat, şi nevoia de inovaţie care să asigure securitatea tranzacţiilor s-a schimbat. Majoritatea europenilor au realizat plăţi cu ajutorul dispozitivelor mobile, dar îngrijorările privind frauda şi securitatea tranzacţiilor rămân un obstacol major”, a declarat Mike Lemberger, Senior Vice President , Product Solutions Europe, Visa.

Studiul Visa Digital Payments 2016 derulat pe un eşantion de 36.000 de consumatori europeni a relevat că, în prezent, de trei ori mai multe persoane comparativ cu 2015 efectuează plăţi în mod regulat cu ajutorul dispozitivelor mobile (54% faţă de 18%).  Îmbunătăţirile aduse platformei vor ajuta de asemenea la integrarea în viitor a tehnologiilor de plată în Internetul Tuturor Lucrurilor, din moment ce estimările Gartner arată că la nivelul anului 2020 vor exista peste 20,8 miliarde de dispozitive conectate la internet. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO