ZF 24

Vodafone: deblocarea mobilelor costa intre 10 si 50 de euro

Vodafone: deblocarea mobilelor costa intre 10 si 50 de euro
29.06.2009, 18:41 200

Vodafone Romania, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, isi va mentine tarifele percepute in prezent pentru deblocarea terminalelor codate in reteaua proprie si dupa 1 septembrie cand intra in vigoare un set de reguli privind decodarea, adoptat de toti operatorii de pe piata si autoritatea de reglementare.

“Vodafone Romania deblocheaza terminalele codate in reteaua proprie cu mult anterior elaborarii si adoptarii codului de conduita. Telefoanele achizitionate cu abonament Vodafone pe 1 sau 2 ani se pot debloca platind o taxa de 50 Euro, cu TVA inclus. Cei 50 Euro includ atat penalitatea de deblocare anticipata, cat si costul manoperei de deblocare. Tariful este fix indiferent de terminal”, au precizat pentru ZF reprezentantii Vodafone.

Clientii Vodafone platesc mai putin daca solicita deblocarea telefoanelor mobile dupa expirarea contractului semnat la achizitionarea terminalului cu un pret subvenmtionat,m spun reprezentantii companiei.

“Dupa terminarea perioadei contractuale, deblocarea telefonului se efectueaza contra taxei de 10 Euro, cu TVA inclus. Pentru telefoanele blocate in retea, achizitionate fara abonament Vodafone sau impreuna cu Cartela Vodafone, se poate solicita deblocarea, in momentul achizitionarii sau ulterior, contra unei taxe de 10 Euro, cu TVA inclus. Deblocarea terminalelor achizitionate independent de serviciile de comunicatii Vodafone va fi efectuata gratuit, fara achitarea de catre client a vreunei taxe.”

Operatorii de telefonie mobila din Romania vor debloca, incepand din luna septembrie, la cererea utilizatorilor, telefoanele codate in retelele proprii, in cel mult 15 zile de la primirea cererii, ca urmare a unui acord intre companiile telecom si autoritatea de reglementare in domeniu.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO