ZF 24

Volkswagen ameninta pozitia de lider mondial a Toyota

Volkswagen ameninta pozitia de lider mondial a Toyota
17.04.2009, 09:27 34

Producatorul de masini Volkswagen a depasit Toyota Motor in topul celor mai vandute masini la nivel mondial in primul trimestru al acestui an, ca urmare a cererilor puternice inregistrate pe pietele dezvoltate, in timp ce rivalul japonez a suferit un declin drastic al vanzarilor, conform datelor partiale oferite de companie, informeaza Reuters.

Producatorul auto german, cu cele noua branduri de masini si caioane, printre care Audi, Skoda, Seat si Skania si-a propus sa depaseasca Toyota si General Motors la vanzari pentru a deveni cel mai mare producator de masini din lume pana in 2018.

Totusi, acest lucru a fost realizat mai devreme ca urmare a adancirii recesiunii si a crizei pietelor de credit care au lovit in cererea de masini Toyota, vanzarile de masini de pe piata americana cazand cu 38%, iar cele din Japonia, cu 24%.

Intre timp, Volkswagen, care a beneficiat de planurile de stimulare ale guvernului german si de programul Rabla, a reusit sa mareasca vanzarile pe pietele din China, Germania si Brazilia, care, impreuna, au reprezentat 44% din vanzari a grupului anul trecut.

In primul trimestru al anului trecut, grupul german a livrat 1,57 milioane de vehicule, cu o treime mai putin decat cele 2,41 milioane unitati livrate de Toyota.

Toyota nu a oferit nicio previziune privind vanzarile, dar ultima estimare privind primul trimestru al anului 2009 indica o scadere cu 47% a vanzarilor, de 1,23 milioane vehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO