ZF 24

Vremea de Revelion şi în primele zile din 2014: Prognoza meteo pentru toată ţara

Vremea de Revelion şi în primele zile din 2014:...
30.12.2013, 16:06 704

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 decembrie 2013 - 12 ianuarie 2014, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

LA MUNTE

În prima săptămână, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 4 grade spre 1 grad, iar media minimelor nocturne de la -1 la -5 grade. Ulterior se vor menţ ine aceleaşi medii, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel că pe întreg intervalul de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă din an. Până pe 3 ianuarie nu se estimează decât cu totul izolat fulguieli, iar în intervalele 4 – 8 ianuarie şi 10 - 12 ianuarie sunt posibile precipitaţii slabe, mixte.

Citeşte pe Mediafax cum va fi vremea în fiecare regiune a ţării de Revelion şi în primele zile din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO