ZF 24

Wizz Air: Peste 87% din locurile din avioane s-au vândut pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Wizz Air: Peste 87% din locurile din avioane s-au vândut...

Autor: Mirabela Tiron

28.12.2016, 14:49 420

Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, a zburat cu avioanele aproape pline în preajma sărbătorilor de iarnă, 87% din locuri fiind ocupate în medie pe cursele dinspre şi înspre România.

"În timpul sezonului de iarnă există o cerere crescută pentru toate rutele companiei, spre şi dinspre ţara noastră deoarece românii care lucrează în străinătate revin acasă pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familia şi prietenii. În acelaşi timp, traficul spre rutele externe este ridicat pentru că vacanţa de Crăciun reprezintă o ocazie perfectă pentru a explora una dintre cele 133 de rute Wizz Air spre 20 de ţări, de pe 10 aeroporturi din România. Îi îndemnăm pe pasageri să îşi rezerve din timp aceste bilete pentru că peste 87% dintre locurile noastre deja s-au vândut”, au transmis oficialii companiei

Cererea numărului de bilete de avion cu data de călătorie în luna decembrie este mai mare cu 40% faţă de o lună normală din restul anului, circa 70% din biletele de avion rezervate pentru luna decembrie fiind bilete care au ca destinaţie finală Bucureştiul, potrivit datelor agenţiei online de turism Vola.ro.

Aproape 45% din zborurile inbound pentru luna decembrie sunt rezervate în avans în septembrie sau octombrie, iar circa 30% sunt rezervate last-minute, la începutul lunii decembrie, potrivit datelor de la agenţia online Vola.ro.

Decembrie este  luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau pentru bagaj de cală suplimentar la avioane: 80% din biletele de avion vândute pentru luna decembrie includ cel puţin un bagaj de cală, faţă de 40% în restul lunilor, mai arată agenţia de turism online Vola.ro.

Peste 3 milioane de români muncesc în străinătate, cei mai mulţi în oraşe din Spania şi Italia, unde s-au format comunităţi importante de români. Mai bine de jumătate din traficul companiilor aeriene low-cost este adus de românii care muncesc în străinătate, restul fiind oameni ce călătoresc în interes de afaceri şi turişti, potrivit ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO