ZF 24

Xstrata va prelua compania canadiana LionOre pentru 4 mld. dolari

26.03.2007, 12:52 10

Grupul minier anglo-elvetian Xstrata va prelua compania canadiana LionOre Mining International, al zecelea mare producator de nichel la nivel mondial, pentru 4,6 miliarde de dolari canadieni (4 miliarde dolari americani/3 miliarde de euro), transmite Reuters.

Tranzactia va consolida pozitia Xstrata de principal producator de nichel si va fi in beneficiul diviziei Xstrata Nickel prin integrarea verticala si combinarea operatiunilor complementare.

"Prin preluarea LionOre vom majora productia, vom reduce costurile prin optimizarea tehnologiei si vom intra pe noi piete", a declarat directorul general al Xstrata, Ian Pearce.

Oferta inaintata de Xstrata, de 18,5 dolari canadieni pentru fiecare actiune LionOre, este cu 16,5% mai mare decat media cotatiilor inregistrate de compania canadiana in ultimele 30 de zile si este recomandata de conducerea acesteia actionarilor. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels