ZF CEO Strategy

ZF/ING CEO strategy during difficult times: CEO din sectoare diferite, dar cu aceleaşi bătăi de cap: lipsa forţei de muncă şi evoluţiile impredictibile

02.10.2023, 00:07 Autori: Mircea Nica , Răzvan Botea

Ratele dobânzilor au ajuns la vârf sau aproape de vârf, dar nu vor scădea la fel de repede cum au urcat l Inflaţia scade, dar mai lent în Europa decât în SUA.

Liderii de companii, chiar dacă sunt din sectoare diferite, au aceleaşi provocări în faţă în 2023. CEO prezenţi la conferinţa ZF-ING CEO „Strategy during difficult times – Cum reacţionează conducătorii de companii – CEO’s în perioade dificile?“, au spus, la unison, că forţa de muncă este una dintre cele mai mari provocări pe care le au în acest moment.

Ziarul Financiar şi ING România au organizat joi, 28 sep­tembrie, conferinţa „CEO strategy during difficult times“, care a adus la masa dezbaterilor lideri de companii din mai multe sectoare economice. CEO prezenţi au discutat despre care sunt principalele provocări şi cum le abordează.

„Este clar că vedem că inflaţia îcepe să scadă, dar declinul este mai rapid în SUA decât în Europa. Unul din motivele pentru această situaţie, dacă ne uităm la componentele inflaţiei, energia, alimentele şi serviciile, este clar că energia este componentul care conduce declinul. Prima observaţie pe care am vrut să o fac este că 2023 nu a fost atât de rău din perspectivă macroeconomicăî, a spus Uday Sareen, head of wholesale banking Europe, Middle East & Africa (EMEA), ING Group.

Învățam împreună din experiențele și poveștile oamenilor de afaceri care conduc companii de succes.
ING este alături de ei, de antreprenori și companii din mediul de afaceri românesc cu soluții de banking și mai și.
Mai exact, pe lângă produse și servicii bancare, oferim consultanță personalizată, expertiză sectorială și sprijin pentru dezvoltarea practicilor sustenabile.