ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Mihai Tudor, CEO, Simtel: Începe în mod formal procesul de transfer pe piaţa principală. Anticipăm că îl vom finaliza până la publicarea în septembrie a rezultatelor la S1

17.05.2024, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ „Retratarea situaţiilor financiare este întotdeauna un proces intern complex“ ♦ Acţiunile companiei, în urcare cu 26% anul acesta.

Odată cu retratarea situa­ţii­lor financiare anuale în con­formitate cu standardele inter­naţionale de raportare finan­ci­ară, Simtel Team (SMTL) - lider naţional în domeniul energiei rege­ne­rabile - a demarat oficial pro­cesul de transferare a acţiunilor companiei de pe piaţa secundară AeRO pe seg­mentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, spune CEO-ul Mihai Tudor, invitat la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi de joi, 16 mai.

„Am publicat un raport curent unde sunt disponibile rezultate finan­ciare potrivit IFRS, vorbind de anii 2021, 2022 şi 2023. Rezultatele sunt republicate împreună cu raportul de audit. Această etapă este una foarte importantă pentru că, din acest mo­ment, începe în mod formal procesul de transfer pe piaţa principală, pe care l-am votat în ultima adunare generală a acţionarilor“, afirmă CEO-ul.

De-a lungul ultimelor 12 luni, acţiunile Simtel se tranzacţionează în creştere cu 74%, iar dinamica de la începutul anului ajunge la 26%, arată datele bvb.ro. Deţinută în proporţii aproape egale (circa 23%) de către fondatorii Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, compania de inginerie şi tehnologie afişează în prezent o evaluare bursieră de 426 de milioane de lei.

„În mod normal, etapa urmă­toare presupune depunerea prospec­tului de admitere la tranzacţionare către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Noi anticipăm că vom finaliza tot acest proces de transfer înainte de raportarea rezultatelor pentru prima jumătate a anului.“

Până atunci, emitentul va publica la Bursă raportul financiar aferent primelor trei luni din an, respectiv în data de 21 mai. Situaţiile la S1/2024 vor fi anunţate pe 12 septembrie, conform calendarului financiar al Simtel.

„Cu siguranţă anticipăm să avem finalizat acest transfer până la acea dată. Am lucrat foarte mult şi intens, o retratare a situaţiilor financiare este întotdeauna un proces intern complex“, adaugă Mihai Tudor.

 

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent