ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de Astăzi. Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare la Goldring: Care este acum cel mai mare risc pentru burse? „Vom avea inflaţie în continuare, nu este tranzitorie. Unele companii nu au inclus-o în preţurile de producţie“

15.09.2022, 00:05 Autor: Liviu Popescu

Dragoş Mesaroş, di­rector de tranzacţionare al societăţii de brokeraj Goldring, spune că inflaţia de acum, la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani în SUA, iar în România din ultimii 20 de ani, nu este una tranzitorie şi că va persista cel puţin până în a doua jumătate din 2023 însă până atunci vor fi fluctuaţii.

„Sunt foarte multe firme care nu au inclus inflaţia în preţurile de producţie, precum energie electrică, gaze. Cred că vom avea inflaţie în continuare şi că în a doua jumătate a anului viitor vom avea o scădere. Vom avea luni în care vom fi mai sus, altele în care vom fi mai jos“, a spus Dragoş Mesaroş la ZF Deschiderea de Astăzi, 14 septembrie 2022. Inflaţia este în prezent cel mai urmărit indicator de către investi­tori întrucât în funcţie de nivelul acesteia băncile centrale, în special Rezerva Federală a SUA – cea mai puternică bancă din lume vor decide cu cât vor majora dobânzile, ceea ce se va reflecta în preţurile obligaţiunilor şi ulterior în porto­foliile companiilor.

De exemplu pe 13 septembrie 2022 Wall Street a avut cea mai slabă şedinţă din iunie 2020 încoace după ce un raport cu privire la inflaţia pe luna august i-a surprins negativ pe analişti. Raportul pavează drumul ca majorarea de dobândă de săptămână viitoare din partea FED să fie una agresivă.

„În iulie, august, toată luma consumă mai puţin. Scad preţurile la legume, la fructe, am văzut o scădere pe preţul petrolului. Deci sunt mulţi factori care în momentul de faţă fac ca inflaţia să fie cât de cât stabilă“.

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent