ZF Live

Gică Popescu: În afaceri am făcut mai mulţi bani decât în fotbal

Autor: Mirabela Tiron

01.11.2012, 15:10 2378

Fostul mare fotbalist Gică Popescu, în prezent om de afaceri, spune că în afaceri a făcut mai mulţi bani decât în fotbal.

"În fotbal am prins o perioadă când salariile nu erau la nivelul celor de acum. Dacă jucam atunci la salariile de acum era altceva. În afaceri, am intrat chiar în perioada de vârf", a spus el, care s-a lansat în business în 2004-2005. Popescu precizează că firmele pe care le are împreună cu unii asociaţi vor ajunge la afaceri de 40 de milioane de euro anul viitor, după ce va demara proiectele aflate acum în stand-by, unul dintre acestea fiind hotelul de patru stele Courtyard by Marriott.

"Trăim vremuri grele, credeam că această prioadă va fi mult mai scurtă, însă lucrurile contină să fie incertă, piaţa este săracă de oameni care vor să investească", a precizat el.

Popescu a menţionat că are un apetit enorm pentru a face proiecte, însă că băncile nu mai au aceeaşi lejeritate ca în 2007 în a da credite.

"Cred că marea problemă este finanţarea. Multe proiecte pot fi finanţate dar băncile sunt ori speriate ori preferă să dea banii la stat ca să stea liniştite".

Fostul mare fotbalist spune că doar două dintre proiectele pe care le are nu a reprezentat un succes, unul dintre ele fiind bazarul Doldora din Rahova.

"Am plecat cu stangul de la început. Când am deschis proiectul accesul nu era terminat. Atunci când pleci greşit de la început este greu să redresezi, acum încercăm să schimbăm conceptul. Avem discuţii cu retaileri importanţi ce ar putea prelua bazarul. Vom face alături un proiect important, 400 de apartamente, care să coste până în 60.000 de euro". El a spus că în prima fază va dezvolta 80 de apartamente, fără credit de la bancă.

Mai multe subiecte din ZF LIVE puteţi vedea aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO