ZF Live

VIDEO ZF Live. Acţionarii companiilor de pe piaţa RASDAQ au la dispoziţie 120 de zile ca să decidă soarta companiei. Urmăriţi emisiunea ZF Live de vineri, 3 octombrie, cu Valentin Ionescu, ASF

03.10.2014, 13:24 187

Urmăriţi emisiunea ZF Live de vineri, 3 octombrie, cu Valentin Ionescu, ASF

Desfiinţarea pieţei RASDAQ nu trebuie privită ca un pas înapoi, pentru că erau multe probleme care aveau nevoie de soluţionare, iar această decizie ar putea în cele din urmă să aibă un efect pozitiv, a declarat la ZF Live Valentin Ionescu, director în cadrul ASF. 

"Aşa pare, însă s-au întâmplat multe lucruri, România era în infrigement din cauza pieţei RASDAQ. Mai mult, au fost 2 decizii ale Înaltei Curţi prin care piaţa RASDAQ era clasificată ca fiind nereglementată, deşi fostul CNVM o asimila pieţei reglementate. Incertitudinea trebuie rezolvată pentru că mulţi investitori au avut de suferit. Cred că lucurile se rezolvă, se curăţă piaţa de acele companii care nu vor să fie listate. Ar fi ideal ca măcar 100 din companiile din RASDAQ să fie listate pe piaţa reglementată", a spus Ionescu. 

"Majoritatea participanţilor din piaţa RASDAQ au avut probleme şi au dorit o reglementare a acestei pieţe. O parte dintre prevederile care vizează acţiunile din piaţa RASDAQ sunt în lege. În plus, avem 30 de zile la dispoziţie să emitem norme secundare, dar se lasă alternativa acţionarilor ca în 120 de zile să decidă pe ce piaţă urmează să se mute în funcţie de activitatea acelei companii. Nu toate companii îndeplinesc criteriile de intrare pe piaţa de capital. Proprietarii pot decide să meargă la BVB dacă se încadrează în acele condiţii, sau la SIBEX sau să se delisteze", a mai precizat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO