ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Domeniul din economia românească unde competitivitatea este la cel mai scăzut nivel

Autor: Cătălina Butan

17.09.2013, 16:30 176

Cea mai slabă zonă de competitivitate din România este cea de inovare, potrivit clasamentului competitivităţii realizat de Forumul Economic Mondial, a spus Adrian Ciocănea, secretar de stat în Ministerul Economiei.

“Potrivit clasamentului competitivităţii realizat de World Economic Forum, România se află pe la jumătate. Cea mai slabă zonă de competitivitate este cea de inovare. Dacă ne uităm la performanţe, observăm că România are o problemă cu piaţa internă”, a spus Ciocănea în emisiunea ZF Live de marţi, 17 septembrie.

România a urcat cu două poziţi în topul competitivităţii economice publicat de Forumul Economic Mondial, până pe locul 76 din 148. Cele mai mari probleme ale mediului de afaceri fiind, potrivit raportului, regimul fiscal, corupţia, accesul dificil la finanţare şi ineficienţa autorităţilor.

VIDEO ZF LIVE. Suntem într-o economie de piaţă foarte cinică. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de marţi, 17 septembrie cu Adrian Ciocănea, secretar de stat în Ministerul Economiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live