ZF Live

VIDEO ZF Live. Octavian Marin, CEO Infodesign: Dacă statul ar funcţiona ca o firmă privată, lucrurile ar merge mai bine. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 9 decembrie

Autor: Octavian Calei

09.12.2013, 16:51 719

Mediul de afaceri românesc are de suferit din cauza comunicării slabe cu statul, unele dintre cele mai reclamate probleme în relaţia cu instituţiile publice fiind instabilitatea cadrului fiscal şi popririle neanunţate pe conturile firmelor în caz de întârziere la plata TVA-ului, este de părere Octavian Marin, CEO al grupului Infodesign care rulează afaceri de 2 milioane de euro anual prin intermediul celor şase companii pe care le conduce de peste 20 de ani.

„Dacă statul ar funcţiona ca o firmă privată, lucrurile ar merge mai bine. Când ai de plătit un TVA, nu te sună să te întrebe de ce nu ai virat, statul îţi blochează contul direct, nu mai poţi să lucrezi. Te poate duce direct în faliment”, a spus invitatul de ieri al emisiunii ZF Live, difuzată online de luni până vineri pe live.zf.ro.

O altă problemă semnalată de antreprenorul român o constituie transparenţa licitaţiilor organizate de către stat.

„Am un departament în firmă care urmăreşte licitaţiile statului. Ne uităm şi ne amuzăm în fiecare zi. Majoritatea sunt făcute cu dedicaţie, ştim asta, mai contestăm din când în când”, a spus Octavian Marin la ZF Live.

Grupul Infodesign a fost înfiinţat în 2000 şi cuprinde 6 firme din diverse domenii: advertising, dezvoltare software, distribuire software, print digital, marketing şi contabilitate. Profitul firmelor se ridică la aproape 200.000 euro pe an şi numără peste 50 de angajaţi, potrivit antreprenorului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO