ZF Live

VIDEO ZF Live. Omul care are grija de siguranţa alimentelor: Noua legislaţie ne face mai catolici decât Papa. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de vineri, 21 iunie

Autor: Cristian Hostiuc, Octavian Calei

21.06.2013, 12:15 223

Toate unităţile autorizate sanitar veterinar comercializează produse alimentare sigure pentru consumatori, a spus Vladimir Mănăstireanu, preşedintele de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prezent la emisiunea de business ZF Live de vineri, 21 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„Noi avem limite la anumiţi contaminanţi mult mai drastice decât în SUA. Vigilenţa şi siguranţa alimentară în Europa este mult mai crescută. Când a fost problema laptelui cu aflatoxina, la noi limita este de 0,05. În SUA, limita este de 0,5, de 10 ori mai mult”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Mănăstireanu a precizat că legislaţia siguranţei alimentare din UE care a fost transpusă în România face ca ANSVSA să fie „mai catolică decât Papa”.

„De regulă, probleme apar când cetăţenii cumpără din locuri care nu sunt supravegheate sanitar veterinar şi preferă să cumpere de pe lângă pieţe, de la colţ de stradă sau chiar de la acei vânzători ambulanţi”, a spus Mănăstireanu.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO