ZF Live

VIDEO ZF Live. Răzvan Diaconescu, Impuls Leasing: Pentru anul viitor ne-am făcut acelaşi buget ca în 2013. Am fi bucuroşi măcar să fie stagnare. Urmăriţi înregistrarea ZF Live de marţi, 3 decembrie

Autor: Octavian Calei

03.12.2013, 16:21 266

“Pentru anul viitor ne-am făcut acelaşi buget ca în 2013. Ne-am dori măcar să fie stagnare, am fi bucuroşi dacă ar fi aşa”, a declarat Răzvan Diaconescu, director general Impuls Leasing, la emisiunea ZF Live de marţi, 3 decembrie.

Piaţa de leasing a scăzut de la 5 mld. euro în anii de vârf la 1 mld. euro anul acesta. Impuls Leasing estimează că deţine 10% din această piaţă la sfârşitul lui 2013. Diaconescu spune că situaţia dificilă din economie a devenit o normalitate în planurile de afaceri ale companiei.

“Eu nu mai folosesc cuvântul de criză, am zis că asta este piaţa normală acum a leasingului. Nu suntem într-o situaţie prea strălucită. În 2008 aveam 213 mil. euro cifra de afaceri”, a spus Răzvan Diaconescu.

Compania de leasing şi-a reorientat strategia şi se concentrează în prezent mai mult pe finanţarea sectorului agricol care reprezintă 65% din portofoliul Impuls Leasing, în timp ce ponderea autoturismelor a scăzut la 35%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO