ZF Live

VIDEO ZF Live. “Vindem ciocolată premium de 300 euro pe zi”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de joi, 16 ianuarie, cu Ion Codreanu, francizat Leonidas

16.01.2014, 14:52 324

Ciocolateria Leonidas de pe Dorobanţi, are, în medie, 15 clienţi în fiecare zi care cumpără praline de lux de 20 de euro, a spus la ZF Live Ion Codreanu, proprietarul magazinului  şi unul dintre cei doi master francizori Leonidas în România.  

Pe lângă magazinul din Dorobanţi (în zona Beller), Codreanu mai administrează sub franciză încă două magazine Leonidas, unul tot în Capitală, pe Calea Victoriei, iar celalalt în Braşov. El este însă proprietarul doar magazinului de pe Dorobanţi, pentru celealte două având încheiate parteneriate.

Toate cele trei cicolaterii Leonidas au înregistrat în luna decembrie a anului trecut vânzări de circa 100.000 de euro, adică 45% din vânzările anuale.

Codreanu, care a început afacerea cu ciocolată în 2009, spune că magazinele au înregistrat creşteri ale vânzărilor de săr­bători. Perioada sărbătorilor reprezintă pentru impor­ta­torii de ciocolată vârful vânzărilor. Cel mai vândut produs în magazinele Leonidas în perioada sărbătorilor a fost ballotinul mini, o cutie ce conţine 250 de grame de praline, care costă 46 de lei.

Un kilogram de praline belgiene Leonidas costă 186 de lei (circa 40 de euro) pe piaţa locală. Cea mai mare comandă în acest sezon a fost în valoare de 18.000 euro, de la o companie ro­mânească din zona bancară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO