ZF Live

Violeta Ciurel la ZF Live: Nu estimez creşteri mari în asigurări şi nici că lucrurile se vor aşeza într-un interval foarte scurt. Este o piaţă de supravieţuire

Autor: Sorin Pâslaru

20.03.2013, 13:14 352

"Nu estimez creşteri mari în asigurări şi nici că lucrurile se vor aşeza într-un interval foarte scurt. Este o piaţă de supravieţuire", a declarat Violeta Ciurel la ZF Live, miercuri, 20 martie.

Creşterile pe sectorul asigurărilor de viaţă sunt foarte mult afectate de nivelurile veniturilor persoanelor fizice dar şi de nivelul de cheltuieli sau pachetele pe care pot să şi le permită companiile pentru angajaţi, a menţionat Violeta Ciurel.

"Mediu economic a fost destul de ostil. Domeniul asigurărilor de viaţă este cel mai afectat", a mai adăugat ea.

Violeta Ciurel a scos în evidenţă importanţa înţelegerii de către guvernanţi a business-ului asigurărilor private pentru a putea crea un cadru legislativ prielnic colaborării cu companiile de asigurare. Potrivit lui Ciurel, majoritatea ţărilor europene tot sistemul medical, sau 80-90%, se bazează pe asigurători privaţi. În aceste condiţii, statul trebuie să se asigure că va trezi interesul asigurătorilor privaţi în a participa la implementarea reformei sănătăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live