ZF Live

ZF Live. Ciprian Păltineanu, CEO, Inspet: Mergeţi spre ramuri ale ingineriei precum petrol şi gaze, robotică, electronică sau mecanică, sunt cele mai ofertante

Ciprian Păltineanu, CEO, Inspet

Ciprian Păltineanu, CEO, Inspet

Autor: Alexandra Matei

18.08.2023, 17:20 305

♦ Un inginer la început de drum porneşte de la salariu brut de 1.000 de euro ♦ După cinci ani de zile, dacă performează, acesta poate ajunge la un salariu brut de 2.000-3.000 de euro pe lună ♦ Tinerii ajung mult mai repede în poziţii de conducere faţă de acum 20 de ani.

Ciprian Păltineanu, CEO al companiei Inspet Ploieşti, specializată în construcţia şi întreţinerea echipamentelor de petrol şi gaz, spune că una dintre cele mai mari provocări din industrie este găsirea şi reţinerea angajaţilor tineri.

Inginerii ieşiţi de pe băncile facultăţii îşi doresc, întâi de toate, experienţe de viaţă, timp liber şi echilibru între viaţa profesională şi cea personală, iar salariul de pornire este foarte important.

„Piaţa muncii a evoluat mult pe partea de servicii financiare şi de servicii în general. Acolo au fost firmele de telefonie mobilă şi cei mai mulţi absolvenţi se angajau în call-center şi creşteau treptat. Alţii se duceau către contabilitate şi audit. Acum vine rândul industriei. Astăzi, este nevoie de forţă de muncă în industrie. (...)  E greu să atragem angajaţi şi să îi reţinem. Trebuie să găsim mixul potrivit de politici monetare şi nonmonetare. Salariul contează foarte mult, iar piramida valorilor tinerilor s-a schimbat şi este normal. Tinerii îşi doresc să aibă experienţe de viaţă, timp liber şi echilibru între viaţa profesională şi cea personală“, a spus Ciprian Păltineanu, CEO al Inspet, la ZF Live.

Până acum, mai adaugă el, această nevoie de forţă de muncă nu s-a simţit atât de puternic, pentru că au existat specialişti buni. Însă, cei mai mulţi dintre ei sunt astăzi la o vârstă înaintată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO