ZF Live

ZF Live. George Haber, antreprenor şi investitor în tehnologie: Adevărata menire a tehnologiei este să îmbunătăţească viaţa umană. Zona de medtech şi agrotech reprezintă punctele mele de interes astăzi. Una dintre problemele de la nivelul spitalelor din România este lipsa conectivităţii între ele

Autor: Alexandra Matei

01.09.2022, 16:45 163

Totodată, lipsa unei legislaţii şi a unei comunicări eficiente între medici, IT-işti şi zona politică îngreunează şi mai mult dezvoltarea.

George Haber, antreprenor român şi investitor în tehnologie stabilit în SUA, consideră că tehnologia, în prezent, are drept scop principal îmbunătăţirea vieţii umane şi, implicit, sănătatea oamenilor.

El afirmă că în momentul de faţă se concentrează în special pe zona de medtech şi agrotech şi este interesat de tot ce înseamnă aplicaţiile de tehnologie sau inteligenţa artificială în scopul îmbunătăţirii stării de sănătate.

„Am fost şi încă sunt obsedat de inteligenţa artificială, care nu este diferită de inteligenţa umană în mare măsură, dar şi de domeniile în care această inteligenţă artificială poate schimba viaţa tuturor. Sănătate şi medtech sunt focusul meu astăzi, împreună cu agrotech, folosind de asemenea inteligenţă artificială. Văd agrotech ca ceva ce este subjugat sănătăţii pentru că ceea ce mâncăm este un mare contribuitor la sănătatea noastră. Tehnologia, dacă ne uităm prin anii ’60-’70, a fost folosită mai ales de militari pentru a face bombe mai deştepte, dar şi pentru a ne distra şi pentru a ne ţine ocupaţi. Însă adevărata menire a tehnologiei este să îmbunătăţească viaţa umană. Nimic nu este mai important în îmbunătăţirea vieţii umane decât sănătatea. Pentru mine, sănătatea începe de la educaţie şi nutriţie, apoi detecţie de potenţiale boli şi, în cele din urmă, putem vorbi de intervenţia medicală“, a spus George Haber la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO