ZF Live

ZF Live. Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre: Am un proiect pentru o bază hipică de 15 mil. euro. Investiţia s-ar amortiza în cel mult zece ani

Autor: Roxana Rosu

30.08.2016, 07:00 760

Cel mai mare proprietar de cai din Ro­mâ­nia este Romsilva, companie care are circa 600 de cai la herghelia Mangalia, în ultimii ani apărând mai multe investiţii private în do­meniul hipic, atât la Bucureşti, cât şi în alte oraşe. Totuşi, România este mult în urma altor ţări în acest sport, deşi există un talent nativ în această zonă.

„Românii sunt călăreţi foarte buni, dar ne lipsesc investiţiile în cai, pentru a avea cai de valoare mare şi să putem participa la com­petiţii europene. Cu un milion de euro cum­peri un cal care deja a câştigat cam­pio­nate europene. Cu 200-400 de mii de euro poţi lua unul pe care să-l pregăteşti 3-4 ani şi să acu­mu­lezi puncte pentru a participa la Olim­piadă“, a spus la ZF Live Vlad Bontea, pre­şe­dintele Federaţiei Ecvestre.

Bontea a început să se implice în dezvol­tarea şi promovarea acestui domeniu în urmă cu câţiva ani, după ce fiica lui a devenit atrasă de călărie. Între timp, ea a devenit campioana României la juniori, iar Vlad Bontea speră să poată dezvolta în ur­mătorii ani o bază hipică a Federaţiei. Pro­iec­tul se ridică la 15 mil euro şi un astfel  de centru ar fi un restart pentru acest sport pe plan local. Deocamdată, primăria Mogo­şoaia a anunţat că poate pune la dispoziţie te­renul de 12 hectare. Potrivit preşedintelui federaţiei, o astfel de investiţie s-ar amortiza în 8-10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO