ZF News

Hercesa: Anul acesta mai vindem un teren pentru a avea bani de investiţii

Mauricio Mesa Gomez conduce de 5 ani biroul spaniolilor de la Hercesa din România

Mauricio Mesa Gomez conduce de 5 ani biroul spaniolilor de la Hercesa din România

Autor: Cristi Moga

25.02.2015, 00:05 383
Grupul spaniol Hercesa, care a in­vestit în ultimul deceniu circa 150 de mi­lioane de euro în România pentru achi­ziţia de terenuri, dezvoltarea ansam­blului rezidenţial Vivenda şi recons­truc­ţia hotelului Cişmigiu, intenţionează să reia investiţiile, dar compania caută în acelaşi timp să mai renunţe la o serie de active.
 
Spaniolii au vândut la finalul anului trecut către un grup de investitori români circa două treimi din lotul de 18.000 de metri pătraţi al fostei fabrici de pâine Spicul din zona Orhideelor în urma unei tranzacţii estimate la 5-6 milioane de euro şi ar putea renunţa la încă un teren în acest an.
 
„Hercesa a investit în România între 2004 şi 2007 în resurse, în stabilirea echipei şi companiei locale şi în formarea unui porto­foliu imobiliar, iar din 2010 ni s-a cerut (subsidiarei lo­cale - n.red.) să de­venim independenţi şi să începem un proces de «dezinvestire», care presupune vânzarea de active, în mod ideal cu profit, pentru continuarea investiţiilor. Strategia pentru acest an prevede vânzarea unui alt activ, dar nu ştim deocamdată care. Ar putea fi terenul din Ghencea, cel rămas la Orhideea sau loturile de circa 20.000 de metri pătraţi nefolosite în Vivenda“, a declarat Mauricio Mesa Gomez, director general al Hercesa România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO