ZF News

(P) RWE îşi extinde activitatea pe piaţa românească de energie

(P) RWE îşi extinde activitatea pe piaţa românească...

Autor: Publicitate

10.07.2014, 07:00 2929

Ca parte a strategiei companiei, grupul german RWE – unul dintre cei mai importanţi furnizori de energie electrică şi gaze de pe piaţa europeană – îşi extinde activitatea pe piaţa din România. Subsidiara nou lansată din România, RWE Energie SRL, plănuieşte ca în anii următori să câştige o cotă semnificativă de piaţă ca furnizor de energie către consumatorii industriali. Cu ajutorul expertizei internaţionale şi a soluţiilor inovatoare aduse pe piaţă, RWE urmează să facă oferte favorabile marilor jucători de pe piaţă, urmând astfel să intre în rândul primilor 10 furnizori de energie din ţară.

RWE a pătruns pe piaţa din România cu un proiect pilot acum trei ani de zile, prin intermediul subsidiarei din Ungaria, MÁSZ, deschizând o filială cu sediul în Oradea. Cei trei ani petrecuţi în România au ajutat compania RWE să analizeze piaţa de energie electrică şi să pună bazele unui portofoliu relevant. Experienţa formată şi rezultatele obţinute pe piaţa din România sunt argumente puternice în alegerea RWE de a-şi extinde domeniul de activitate pe întreaga piaţă românească.

Piaţa grupului RWE este întreg continentul european. Expansiunea în ţări din Centrul şi Sud-Estul Europei reprezintă un element cheie din strategia grupului german. În ultimii ani, pe lângă pieţele principale din Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, RWE a intrat de asemenea şi în Turcia şi Croaţia. Ca o continuare a strategiei de expansiune, RWE a decis să-şi extindă activitatea şi în România, o piaţă stabilă şi cu un potenţial considerabil.

Din aceste motive RWE a pus bazele unei filiale în România cu sediul la Bucureşti, reprezentată de RWE Energie SRL. Aceasta a primit licenţa de funcţionare din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei în luna aprilie a acestui an şi îşi va începe operaţiunile din luna iunie.

Obiectivul principal al RWE Energie - ca furnizor de energie către consumatorii industriali - este obţinerea unei cote semnificative din piaţa liberă de energie electrică şi intrarea în topul primilor 10 furnizori din România. După ce îşi va consolida poziţia în Bucureşti şi împrejurimi, este posibilă deschiderea de birouri regionale - cu scopul de a atinge o acoperire la nivel naţional.

RWE ţinteşte companii mici, medii şi mari ca viitori clienţi în România. Datorită experienţei  internaţionale semnificative, RWE – ENERGY TO LEAD este un brand cunoscut la nivel european în domeniul energiei electrice. Cu scopul de a veni în întâmpinarea aşteptărilor din România cu cele mai bune oferte de pe piaţă, RWE Energie va avea ca suport toată experienţa acumulată de concernul RWE Group din toate ţările în care activează. Toate acestea se vor concretiza într-o paletă de oferte avantajoase pentru clienţii din România. În viitorul apropiat, RWE intenţionează să obţină  şi o licenţă de furnizare a gazelor naturale de la Autoritatea Naţionala de Reglementare în domeniul Energiei cu scopul de a oferi clienţilor atât gaze, cât şi energie electrică ca un serviciu integrat de la un singur furnizor.

Conducerea filialei RWE din România va avea în conducere doi directori generali, Corina Drumeanu şi Zoltan Nagy. Responsabilitatea Corinei Drumeanu este legată de activităţile de furnizare a energiei pe piaţa locală, iar Zoltan Nagy urmează să coordoneze activităţile generale de reprezentare în interiorul grupului RWE. Compania româneasca RWE Energie SRL plănuieşte să construiască în următorii ani o echipă de vânzări formată din 30 - 40 de oameni.

”Aşteptăm cu nerăbdare să începem activitatea în România. Reglementările generale ale ţării şi mediul economic, piaţa competitivă de energie, deschiderea faţă de investitori internaţionali, cât şi cultura dezvoltată de business reprezintă doar câteva motive pentru care RWE a ales să pătrundă pe piaţa din România. Am încredere că echipa noastră din România va reuşi să atingă toate ţelurile pe care ni le-am propus. În sensul acesta le urez mult succes”, a declarat Dr. Marie-Theres Thiell, Managing Director al RWE East.

 

Despre RWE East

RWE Energie SRL este o companie a RWE East, societate cu sediul la Praga şi subsidiară deţinută în totalitate de RWE AG. RWE East supraveghează activitatea concernului în Europa Centrală şi de Sud-Est, dar şi în Turcia începând cu 1 ianuarie 2011. Aceste companii afiliate includ RWE Česká Republika în Cehia, RWE Hungária în Ungaria, RWE Polska în Polonia, RWE Slovensko în Slovacia, RWE Hrvatska în Croaţia şi RWE Turcia. În 2013, compania a comercializat aproximativ 23 de miliarde kWh de energie electrică şi 51 de miliarde kWh de gaze naturale.

Despre RWE Group

RWE este una dintre cele mai importante cinci companii de energie electrică şi gaze naturale din Europa. Prin experienţa noastră în producţia de petrol, gaze naturale şi lignit; generarea de energie electrică din gaze naturale, cărbune, energie nucleară şi energii regenerabile; tranzacţionare a energiei, precum distribuţia şi furnizarea de energie electrică şi gaze naturale; suntem activi în toate nivelele lanţului energetic.  Prin munca a celor peste 66.000 de mii de angajaţi, compania noastră asigură în deplină siguranţă şi la preţuri competitive energia electrică pentru 16 milioane de consumatori şi gaze pentru 7 milioane de consumatori pe întregul continent. În 2013, realizările concernului RWE au atins o cifră de afaceri de aproximativ 54 de miliarde euro.

Europa este piaţa noastră: în termeni de vânzări, suntem pe locul 3 în piaţa de energie electrică şi locul 5 pe piaţa de gaz. În Germania, Olanda şi Marea Britanie, suntem printre cei mai mari furnizori ai ambelor utilităţi. În Cehia suntem pe locul 1 în activitatea de gaze naturale. Avem, de asemenea, poziţie de lider în alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.

În ciuda condiţiilor dificile, vrem să jucăm rolul nostru în dezvoltarea continuă a sistemului energetic european, dovedind că suntem o companie de încredere şi de înaltă performanţă. Strategia noastră este de a investi în energie regenerabilă şi în reţele moderne de infrastructură.  Soluţiile energetice inovatoare, gama largă de servicii, produsele energetice moderne şi soluţiile contractuale oferite ne diferenţiază faţă de furnizorii tradiţionali de energie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO