ZF Transilvania

3M vrea mai mult din piata Transilvaniei

13.05.2004, 00:00 27



Grupul industrial 3M Romania estimeaza ca in anul 2004 numarul clientilor transilvaneni va creste cu 40% fata de anul trecut. Compania are peste 200 de clienti - firme si distribuitori - dintre care 40% sunt din Transilvania.



"25-30% din business-ul industrial se face in Ardeal si se vor face investitii pentru aducerea de noi resurse. Acestea au in vedere sprijinirea distribuitorilor prin programe de training, abordarea directa a clientilor prin promovare de produse si de portofoliu",a declarat Cristian Ioan, directorul Diviziei Transporturi



Compania a organizat recent la Cluj - Napoca un seminar pentru promovarea produselor proprii. Flori Guzga, director al departamentului de comunicare, afirma ca asemenea manifestari au scopul de a face cunoscute produsele 3M pe diferitele piete din Romania, si ofera firmei posibilitatea de a se adresa in mod direct segmentului de clienti vizat. "Acolo unde pietele cresc, dorim sa ne facem mai cunoscuti. De aceea in 2003 a fost organizat un seminar in Timisoara, iar in cursul acestui an vor mai exista asemenea manifestari in Brasov si Constanta", a spus Guzga.



Cifra de afaceri a companiei s-a dublat in primele 4 luni ale acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut. Aproximativ toate categoriile de produse au inregistrat cresteri de 100%. In 2003 grupul industrial a inregistrat in Romania venituri de peste 21 de milioane de dolari, cu 18% mai mult decat in anul 2002. Cresterea a venit din trei sectoare de activitate: serviciile destinate energiei care au crescut cu 100%, produsele destinate consumatorului cu 40% si sectorul industrial cu 40%.



3M Romania este filiala Companiei 3M din Minnesota, Statele Unite, iar in tara noastra activeaza inca din 1986. In 1997 a devenit una dintre cele mai tinere filiale ale corporatiei multinationale si pana in prezent a introdus in Romania peste 3.000 de produse din portofoliul de 50.000 pe care compania le detine. Din 1998, 3M a investit in Romania 2 milioane de dolari, iar pentru 2004 compania va aloca 600.000 de dolari in lansarea de noi produse si solutii pentru protectia persoanelor si reducerea riscului de accidente.



Pe piata romaneasca, 3 M este prezenta in domeniul medical, controlul traficului rutier, siguranta si protectia individuala, telecomunicatii si utilitati, stomatologie, industria auto, benzi adezive si adezivi, abrazive, produse de uz casnic si profesional, echipamente profesionale de prezentare si produse de papetarie. Printre clientii 3M Romania se numara: Electrica, Termoelectrica, Nuclearelectrica, Petrom Service, RomTelecom, Ispat Sidex si Lafarge, Administratia Nationala a Drumurilor.



Compania multinationala 3M are o cifra de afaceri de 18 miliarde de dolari din care 23% o detin produsele destinate infrastructurii, 22% cele medicale, 20% produsele pentru industrie, 17% birotica, 12% electrice si telecomunicatii si 6% materiale speciale. La nivel mondial, 3M detine 29 de fabrici si 32 de locatii de dezvoltare avand 67.000 de angajati dintre care jumatate sunt in afara Statelor Unite. Desfasoara operatiuni in 60 de tari si are clienti in peste 200 de state, iar in 2003 peste 58% din vanzari s-au facut in afara Statelor Unite. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO