ZF Transilvania

Antreprenorul Cristinel Sandu a ajuns la afaceri de 555 mil. lei în 2023, plus 19%, cu grupul ELBI

Antreprenorul Cristinel Sandu a ajuns la afaceri de 555...

Autor: Laurentiu Cotu

15.05.2024, 16:12 167

Grupul ELBI, activ în distribuţia de produse şi servicii destinate domeniului electric, deţinut de antreprenorul Cristinel Sandu, a realizat în 2023 o cifră de afaceri de aproape 555 mil. lei (111,5 mil. euro), în creştere cu 19% faţă de anul anterior, când la nivel de grup s-au înregistrat afaceri de peste 467 mil. lei. Grupul ELBI, ce cuprinde companiile ELBI Electric & Lighting şi ELBI Energy Projects, a obţinut anul trecut un profit net de peste 20 mil. lei. Pentru 2024 este prevăzută o cifră de afaceri de aproximativ 600 mil. lei (120 mil. euro) la nivel de grup, dar şi extinderea businessul pe toate canalele de vânzare. ELBI colaborează cu aproximativ 11.000 de clienţi şi deţine o echipă de peste 260 de angajaţi.

Oficialii grupului ELBI au afirmat că rezultatele financiare obţinute în 2023 se datorează în mare parte investiţiilor într-o platformă logistică modernă, situată în parcul logistic P3 Bucharest A1. Suprafaţa de peste 15.000 mp a permis eficientizarea fluxurilor logistice şi informatice şi optimizarea operaţiunilor, contribuind la creşterea capacităţii de stocare şi distribuţie. Implementarea unei noi strategii de dezvoltare a companiei a condus la extinderea reţelei de vânzări prin intermediul conceptului ELBI Universul Electricelor. În urma acestui proces, compania a făcut trecerea de la un model de business tradiţional, orientat spre distribuţie şi vânzare clasică, la cel de furnizor de servicii şi soluţii personalizate, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

’’Avem în plan să ne extindem atât pe orizontală, cât şi pe verticală, prin canalele de vânzare pe care le deservim, dar şi prin inaugurarea de noi business-unit-uri sub umbrela ELBI Universul Electricelor. În ceea ce priveşte divizia noastră de proiecte, monitorizăm îndeaproape evoluţia tehnologiei şi cum o putem integra în activităţile noastre. (…) În plus, facem deja investiţii în capacităţile de montaj şi de producţie pentru produsele de volum pe care le comercializăm’’, a declarat Cristinel Sandu, fondator şi preşedintele grupui ELBI, într-un comunicat de presă.

ELBI şi-a consolidat poziţia pe piaţă prin dezvoltarea unei game de branduri proprii, printre care se află Solentis, Novelite, Erste, Inlet, Total Green, Pulsar şi HomeLight. Compania are parteneriate cu producători internaţionali precum Schreder, Gewiss, Signify, Eaton, ABB, Prysmian, RCB, Noark sau Schneider.

Grupul ELBI este format din companiile ELBI Electric & Lighting şi ELBI Energy Projects şi operează prin trei divizii operaţionale. ELBI Electric & Lighting este divizia de distribuţie tradiţională a companiei, care operează la nivel naţional prin cele 5 depozite teritoriale şi înglobează peste 11.000 de clienţi din diverse categorii de activitate din piaţa electrică şi energetică. ELBI Universul Electricelor este divizia de retail a companiei şi dispune de 15 business units/magazine la nivel naţional. ELBI Energy Projects este divizia de proiecte şi oferă servicii de proiectare şi execuţie pentru iluminat public stradal şi reţele electrice, iluminat arhitectural şi rezidenţial, iluminat clădiri de birouri, iluminat industrial, tablouri electrice şi instalaţii electrice pentru interior şi exterior. Grupul ELBI este deţinut de antreprenorul Cristinel Sandu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO