ZF Transilvania

Ardaf si-a dublat capitalul social si are un nou presedinte al CA

30.09.2004, 00:00 14

Ardaf si-a dublat ieri capitalul social, prin aport in numerar, de la 175 la 350 miliarde lei (8,5 milioane de euro). Compania nu-si mai majorase capitalul din 2002, in conditiile in care Ardaf a crescut sustinut de la an la an, o data cu toata industria asigurarilor.
"Intentia a fost pentru o majorare de 200 de miliarde lei, dar pentru a se face calculul mai usor am decis majorarea exact cu 175 miliarde lei, adica dublarea capitalului. Astfel, a fost cate o actiune emisa pentru o actiune veche", a explicat presedintele executiv al companiei, Octavian Manastireanu.
Vor fi emise 175 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1.000 lei/titlu. In termen de 30 de zile calendaristice de la data publicarii hotaririlor in Monitorul Oficial, actionarii inscrisi in Registrul Actionarilor la data de referinta, 14 octombrie, isi pot exercita dreptul de preferinta.
Manastireanu a confirmat mutarea surpriza a grupului Tender - actionarul majoritar al companiei: numirea Angelei Toncescu, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Asirom, in functia de presedinte al CA al Ardaf.
Numirea survine dupa ce, saptamana trecuta, presedintele si directorul general al societatii Ardaf, Steluta Racolta, si-a anuntat demisia.
Decizia urmeaza sa fie validata de AGA in perioada urmatoare.
Actionariatul Ardaf este format acum din grupul Tender SA - 66,831%, Fondul Oamenilor de Afaceri - 5,22%, Clairmont Holdings Ltd - 9,092% si alti actionari - 18,857%. Pe piata nu sunt date despre Clairmont Holdings, o societate inregistrata in Cipru care a cumparat actiunile Ardaf de la Eurom Bank.
AGA a mai aprobat si constituirea in garantie a unor active imobile, in valoare totala de trei milioane de euro.
Titlurile societatii sint tranzactionate pe piata electronica Rasdaq, ultimul pret mediu fiind de 1.100 lei./actiune, inregistrat in sedinta de marti.  sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO