ZF Transilvania

Bechtel a facut plati de peste 6 milioane de euro

21.10.2004, 00:00 14

Firma americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, a anuntat ieri ca a facut plati de 6,6 milioane de euro catre subcontractorii si furnizorii angrenati in proiect.
Cei 44 de subcontractori angajati de Bechtel au primit deja 2,4 milioane de euro, iar peste 590 de furnizori au comenzi de 4,2 milioane de euro.
"In prezent, majoritatea covrsitoare a subcontractorilor apartine partii romane", a declarat Drew Slaton, community relation manager pentru Sectiunea 2 a Proiectului Autostrada Transilvania. El a adaugat ca firma americana incearca sa vina cu "cat mai mult continut romanesc in acest proiect".
Personalul angajat pentru proiect a depasit 1.000 de persoane, pentru sectiunea 2 a autostrazii (de la Targu Mures, la Cluj) fiind angajate 486 de persoane, dintre care 123 sunt salariati ai subcontractorilor Bechtel.
"Pentru a fi acceptati ca subcontractori pentru proiectul autostrazii, companiile trebuie sa indeplineasca o serie de criterii, dintre care cele mai importante sunt stabilitatea financiara, capacitatile tehnice, certificarile, etica si promovarea performantei", a mai spus Slaton.
Jumatate din cele 80 de utilaje de mari dimensiuni achizitionate de compania americana lucreaza pe sectorul 2 al proiectului si pentru a face fata ritmului de lucru, compania si-a propus la inceputul acestei luni sa accelereze toate procesele de angajare, interesul fiind indreptat in special spre operatorii de echipamente. In acest scop, firma Bechtel a fost prezenta la Targuri pentru Ocuparea Fortei de Munca organizate in Cluj si Turda, evenimente in urma carora au selectat 15 persoane. In prezent pentru sectiunea 2 a autostrazii, numarul muncitorilor este de 196 de persoane, toti romani. Dintre cei 167 de angajati in campul non-manual, 100 sunt cetateni straini. Proiectul Autostrada Transilvania are in prezent 558 de angajati directi ai Bechtel si 484 de salariati ai subcontractorilor.
Utilajele de tip "heavy equipment" aduse de Bechtel pe aliniamentul autostrazii sunt impartite pe cele doua tronsoane pe care se lucreaza in momentul de fata (Targu Mures - Cluj si Cluj - Bors). "In fiecare saptamana se primesc noi utilaje. O parte dintre ele sunt aduse din Croatia unde am lucrat inainte, iar cealalta parte sunt echipamente noi aduse direct din SUA", a declarat Bill Lung, equipment manager in cadrul Proiectului Autostrada Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO