ZF Transilvania

Brinel lanseaza pe piata calculatoare cu monitor Alpis17pure flat

26.05.2004, 00:00 90



Din luna iulie 2004, calculatoarele Alpis produse de catre firma clujeana Brinel vor putea fi achizitionate cu noul monitor Alpis17pure flat. "Ideea noilor monitoare vizeaza crearea unei imagini unitare a brandului Alpis. Vrem sa oferim o solutie completa pentru un cumparator care nu este interesat doar de achizitionarea unei unitatI centrale. Avem nevoie de un produs nou care sa ofere un design unitar pentru calculatoare sI care sa contribuie la intarirea imaginii de marca. La cerearea clientilor vom furniza in continuare si monitoarele LG", declara Georgiana Man, director de marketing Brinel.



Sistemele Alpis sunt produse de Brinel din 1993 si au devenit un brand name national. In 2003, compania clujeana sI-a dublat vanzarile la sistemele de calculatoare, atingand 9.500 de unitati anual. Conducerea companiei estimeaza pentru anul in curs cel putin 18.000 de sisteme vandute. "Anul trecut ne-am dublat productia si datorita abordarii pietei de retail, aspect pe care-l vom imbunatatI in acest an prin vanzarea de calculatoare Alpis pe inca 2 sau 3 lanturi nationale de retail", spune Georgiana Man.



Pentru noile monitoare oficialii firmei clujene estimeaza initial o productie de 2000 de unitati. "Ne propunem sa lucram la imaginea calculatorului Alpis. In momentul de fata suntem al 4-lea brand local produs sI vandut in Romania, cu o cota de piata de aproximativ 3,5% pentru sisteme de calculatoare, incluzand aici sI unitatile vandute in afara Romaniei", spune Georgiana Man. "Piata de monitoare este oarecum echilibrata la nivel de pret, diferentele sunt doar de brand. Noi vom produce in functia de cererea existenta din partea clientilor", spune Georgiana Man.



In 2003, grupul Brinel a realizat o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro. Alaturi de Alpis, Brinel ofera clientilor si brand name-uri internationale, precum HP, EPSON, Microsoft, IBM, Intel, LG, QDI, Chaintech, New Tone, Frontier, Citrix, MGE, CISCO, Allied Telesyn, APACER. Sistemele Alpis urmaresc profilul utilizatorilor, fiind create pe necesitati functionale: Alpis Smart este destinat aplicatilor pentru contabilitate sI birou, Alpis Connect pentru comunicare sI informare sau Alpis Platinium pentru analize, rapoarte sI baze de date. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO