ZF Transilvania

CJ Timiş a accesat un proiect european de 6,4 mil. lei pentru renovarea energetică a liceului tehnologic special Gheorghe Atanasiu din Timişoara

CJ Timiş a accesat un proiect european de 6,4 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

09.01.2023, 17:04 47

Consiliul Judeţean Timiş a câştigat un proiect european de 6,4 mil. lei (1,3 mil. euro), finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) şi din fonduri naţionale, pentru renovarea energetică a corpurilor clădiri liceului tehnologic special Gheorghe Atanasiu din Timişoara.

Proiectul presupune măsuri de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare şi modernizare a sistemelor de instalaţii din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice şi electrice, din surse regenerabile, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.

Astfel, se vor efectua lucrări de termoizolarea pereţilor exteriori, a planşeului şi a plăcii peste sol, tâmplăria va fi schimbată integral, va fi modernizată instalaţia de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilaţie/climatizare şi de iluminat artificial. Vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizate pentru iluminat şi panouri solare termice pentru producerea apei calde. Prin aceste investiţii, se estimează o scădere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, de aproximativ 63%, diminuând semnificativ costurile de funcţionare.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO