ZF Transilvania

Compania aviatică Dan Air va opera din decembrie zboruri din Bacău către Paris şi Dormund

Compania aviatică Dan Air va opera din decembrie zboruri...

Autor: Laurentiu Cotu

20.05.2024, 16:41 144

Dan Air, compania aeriană fondată de fostul pilot Dan Iuhas, va opera începând cu data de 16 decembrie zboruri regulate directe de pe Aeroportul Internaţional ’’George Enescu’’ din Bacău către Paris şi Dormund. Dan Air a lansat oficial orarul de iarnă al zborurilor, care cuprinde frecvenţe crescute către destinaţiile deja existente (Bruxelles, Londra, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool, Madrid, Bologna şi Milano). Dan Air, a înce­put operarea zborurilor în iunie 2023 de pe aero­portul Braşov, dar s-a mutat în noiem­brie pe aeroportul din Bacău, principalul motiv de la aceea dată fiind amânarea prelungirii programului de funcţionare al aeroportului de la 12 la 16 ore.

Programul de iarnă al zborurilor Dan Air de pe aeroportul din Bacău începe pe data de 27 octombrie 2024 şi ţine până pe 29 martie 2025. Compania a pus deja în vânzare biletele către cele 12 destinaţii pe care le va opera, din Bacău, în această toamnă, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Dan Air.

’’Continuăm să ne dezvoltăm activitatea la Bacău şi ne bucurăm că putem să le oferim pasagerilor din regiunea Moldovei şi mai multe destinaţii operate exclusiv de către noi pentru vacanţe sau pentru a-şi vizita familiile. Paris a fost unul dintre oraşele solicitate de pasageri, la fel şi Dortmund, mai ales că în Germania există o comunitate mare de români. Cel de-al doilea avion pe care l-am alocat operaţiunilor regulate de la Bacău ne permite practic să zburăm cu frecvenţe crescute pe toate rutele cerute de pasageri’’, a declarat Matt Ian David, CEO-ul companiei Dan Air, într-un comunicat de presă.

Dan Air a fost fondată în 2017 de pilotul comandant Dan Iuhas, având pe atunci denumirea de Just Us Air. A operat o perioadă doar zboruri în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) pentru diverse companii aeriene precum: Air Cote D’Ivoire, Jazeera Airways, Transavia, TUI, Arik, Sund Air, Air Moldova, Air Baltic, Air Serbia, Wizz Air şi Anima Wings. Compania şi-a schimbat numele în 2021 în Dan Air şi a început operarea de zboruri regulate sub marcă proprie. Zborurile regulate au început pe data de 15 iunie 2023, de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, iar din 11 decembrie 2023, Dan Air operează exclusiv zboruri de pe Aeroportul Internaţional ’’George Enescu’’ din Bacău.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels