ZF Transilvania

Contractele cu Olanda ridica afacerile ISDC

26.10.2004, 00:00 19



Compania mixta romano-olandeza Integrated Systems Developement Corporation (ISDC) Romania, furnizor de servicii pentru industria IT, mizeaza pentru acest an pe o cifra de afaceri de 23 de miliarde de lei, in crestere cu 70% fata de 2003. Firma a inregistrat dupa primele trei trimestre ale acestui an o cifra de afaceri de 13,5 miliarde de lei, egala cu cea inregistrata pe ansamblul anului trecut.



"In primii patru ani de activitate am crescut constant, perioadei initiale de pionierat urmandu-i o etapa de consolidare a activitatii firmei. Am bugetat anul 2004 cu o crestere semnificativa, iar rezultatele ne confirma asteptarile. Evolutia firmei se datoreaza cresterii numarului de clienti, a volumului activitatilor operationale, precum si deschiderii unor noi departamente care ne consolideaza portofoliul", a declarat pentru ZF Transilvania, Marcel Anghel, director ISDC Romania.



Profitul firmei era la sfarsitul lui august de 1,7 miliarde de lei, de aproximativ trei ori mai mare decat in aceeasi perioada din 2003.



Anul acesta compania clujeana a lucrat in sistem outsourcing doar pentru piata olandeza. Targetul ISDC Romania acopera domeniile comertului, industriei, transportului si serviciilor, organizatiile guvernamentale si non-profit si sectorul bancar. Principalii clienti sunt: AOL/Time Life, TNT, Hermes, UPS, De Ster/Duni, Voestalpine Railpro, Helly Hansen, Maxwell, Time Warner Publishing, ABN AMRO, ING, Prequest.



Unul dintre cei mai importanti clienti castigati in 2004 de ISDC Romania este compania olandeza SWETS Information Service. "SWETS ofera servicii IT cu caracter global mai multor edituri, fiind cel mai mare agent pentru abonamente din lume. Vom avea 11 persoane angrenate in acest proiect si se va lucra pe o perioada de minim trei ani", a spus Marcel Anghel. SWETS colaboreaza cu mai mult de 60.000 de edituri, acoperind o gama care depaseste 260.000 de titluri.



Actionarul majoritar al companiei clujene este ISDC BV din Olanda, care detine 66% din actiuni. Cifra de afacei a firmei a crescut de la 2,8 miliarde de lei in 2000, la 13,5 miliarde in 2003. In 1999 compania avea 5 angajati, iar in octombrie 2004 numarul lor a ajuns la 52.



"Ponderea salariatilor operationali ai ISDC este de 80%, angajatii din domeniul administrativ reprezentand 15%, iar al celor din alte servicii fiind de 5%", mai spune Marcel Anghel. ISDC este un furnizor de servicii, specializat in modernizarea, dezvoltarea, integrarea si mentenanta aplicatiilor customizate pentru organizatii medii si mari.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO