ZF Transilvania

Credit Europe Bank şi-a deschis cea de-a doua sucursală din Cluj-Napoca, în Iulius Mall

Credit Europe Bank şi-a deschis cea de-a doua sucursală...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2012, 16:15 497

Credit Europe Bank, controlată de grupul cu acelaşi nume înregistrat în Olanda, dar având capital turc, şi-a deschis cea de-a doua sucursală din Cluj-Napoca, în centrul comercial Iulius Mall. Noua sucursală a Credit Europe Bank este situată la parterul mall-ului, în zona Auchan, şi are o suprafaţă de peste 59 mp. Credit Europe Bank din România este membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, oferind produse şi servicii pentru aproximativ 500.000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii.

Credit Europe a înregistrat anul trecut pierderi de peste 4 mil. euro pe divizia de corporate, cu 15% mai mici faţă de rezultatul negativ din 2010, în timp ce la retail profitul i-a scăzut de la 5,3 mil. euro la 126.000 de euro, potrivit datelor publicate de banca-mamă înregistrată în Olanda.

Grupul Credit Europe Bank, prezent pe piaţa locală de 12 ani, este controlat de miliardarul turc Husnu Ozy Egin. Banca a încheiat anul 2011 cu un volum al expunerii din credite de circa 1,24 mld. euro, în scădere cu aproape 9% faţă de nivelul din 2010. Comparativ cu vârful din 2008, declinul este de circa 30%, însă datele anuale au fost influenţate şi de o serie de tranzacţii cu banca-mamă şi de vânzarea unor pachete de credite.
 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO