ZF Transilvania

Dezvoltarea sectorului telecomunicatii aduce o crestere de 93% pentru Electrogrup

22.10.2008, 20:03 77

Conducerea Electrogrup, firma specializata in constructii de infrastructura energetica, telecomunicatii si civile, a anuntat realizarea unei cifre de afaceri de peste 23,1 mil. euro in primele noua luni din acest an, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu aproximativ 93% fata de perioada similara de anul trecut.

tinand cont de rezultatele financiare inregistrate in aceasta perioada de timp, conducerea Electrogrup estimeaza ca va obtine pana la finele anului 2008 o cifra de afaceri de peste 27 mil. euro, in conditiile in care reprezentantii companiei clujene preconizau la inceputul anului vanzari totale de peste 20 de milioane de euro. Compania clujeana a incheiat exercitiul financiar din 2007 cu o cifra de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro, in crestere cu peste 50% fata de valoarea realizata in 2006.
"Factorii care au asigurat cresterea accentuata din primele noua luni ale acestui an au fost noile oportunitati de afaceri create de evolutia pozitiva a pietei in domeniul constructiilor de infrastructura energetica si civila. De asemenea, s-a diversificat si portofoliul de beneficiari ai Electrogrup in sectorul telecom, al dezvoltatorilor de parcuri industriale si zone rezidentiale", a declarat pentru ZF Transilvania, Teofil Muresan, director executiv Electrogrup.
Reprezentantii companiei clujene au precizat ca 70% din cifra de afaceri Electrogrup provine din sectorul de telecomunicatii. Electrogrup are incheiate contracte cu principalii operatori de telefonie mobila de pe piata locala, companii precum Orange, Vodafone, Cosmote, Telemobil, dar si cu operatorii de telefonie fixa Romtelecom si UPC.
Compania a deschis anul trecut trei noi puncte de lucru in Iasi, Brasov si Galati, dupa ce in 2006 au fost deschise birouri in Bucuresti si Timisoara. Tot anul trecut, Electrogrup a finalizat lucrarile de constructie ale noului sediu din Cluj, investitia in acest proiect fiind de aproximativ 3 milioane de euro.
Valoarea totala a investitiilor realizate de companie in 2007 a fost de peste 6 milioane de euro, jumatate din suma fiind destinata dezvoltarii capacitatilor de productie din Cluj, Bucuresti si Timisoara. In prezent, compania activeaza la nivel national, prin cele sase puncte de lucru de la Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov si Galati.
"Cresterea portofoliului de clienti odata cu extinderea zonei de acoperire a serviciilor Electrogrup au creat conditiile majorarii numarului de angajati cu 65% in anul 2007 fata de anul anterior. Estimam ca evolutia companiei va crea inca 100 de noi locuri de munca’’, spune Teofil Muresan.
Compania a finalizat recent constructia noului sediu Electrogrup din Bucuresti, in urma unei investitii in valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro, suprafata terenului fiind de 5.500 mp. Noul sediu reprezinta baza logistica pentru sustinerea activitatii Electrogrup in zona de sud si sud-est a tarii, in domeniile energetic, al instalatiilor electrice interioare, exterioare si telecom.
"Suprafata totala desfasurata este de aproximativ 1.400 de metri patrati, spatiile pentru birouri ocupa aproximativ 600 de metri patrati, iar hala de productie se intinde pe o suprafata de 700 de metri patrati, fabrica dispunand de o capacitate de 150 de oameni. 25% din aceasta investitie a fost sustinuta printr-un credit bancar de la Banca Transilvania, restul sumei reprezentand investitii proprii’’, spune Teofil Muresan.
Potrivit conducerii firmei clujene, planurile Electrogrup pentru acest an includ noi investitii in cresterea potentialului companiei pe toate cele 3 domenii de activitate, dar si in dezvoltarea capacitatilor de productie la cele 6 puncte de lucru din tara.
"Am achizitionat un teren cu suprafata de un hectar in judetul Cluj, la Valcele, unde intentionam sa dezvoltam o baza logistica si de productie. Am demarat aceasta investitie in vederea relocarii productiei in afara orasului, dar si pentru a moderniza si extinde capacitatile de productie’’, a afirmat directorul executiv Electrogrup.
Conform oficialilor companiei clujene, valoarea totala a investitiei de la Valcele se va ridica la aproximativ patru milioane de euro, iar centrul de productie va fi operational incepand cu toamna anului 2009.
Unul dintre cele mai importante obiective ale Electrogrup ramane listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Anul viitor, compania intentioneaza sa deschida o baza logistica la Timisoara, iar in 2010 noi birouri la Brasov si Iasi. 
Electrogrup are capital integral romanesc, fiind detinuta de fratii Teofil si Simion Muresan si de alti cativa actionari, aflati in functii de conducere in Electrogrup. Compania s-a infiintat in anul 1997, iar primele lucrari au constat in instalatii electrice de joasa tensiune. Din anul 1998, compania clujeana a inceput colaborarea cu firmele de telefonie mobila, construind primele instalatii electrice pentru site-uri de telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO